tisdag 4 september 2007

Tunntarms operation

Tunntarms operation gick bra blev bara flyttat fram några timmar så den var inte klar förrän vid halv sju på kvällen. Den tog 4 1/2 h och det var jobbiga timmar att vänta. Men den gick bra de tog bort 55cm av den och det var flera ställen som tarmen hade förträngningar på. Så inte på att hon har spytt och haft magont.
Skruttan förflyttades till IVA över natten och det var skönt tycker jag för de har kontroll hela tiden på henne och hennes värden. Jag och sambon fick sova några timmar också ingen behövde åka hem när hon låg på IVA för då fick vi ligga på hennes rum på kirurgen. Så det var skönt att vi fick stanna på sjukhuset och vara nära båda två.
Skruttan sov mest de första dygnet och sen var hon lite mer vaken dag 2. Hon hade fått ryggmärgsbedövning (eda) vid operationen eftersom hon inte tål morfin. HOn fick ha kvar ryggmärgsbedövningen till i söndags då stängde de av maskinen och på kvällen tog de bort den lilla slangen i ryggen. Hon har inte haft ont efter det så det är skönt. Skruttan är jätte pigg och glad för det mesta när allt går hennes väg. Så skönt att hon blev pigg så fort och att hon inte verkar ha ont. Men magen har inte producerat något bajs än så vi väntar på det varje dag och det är skittråkigt att vänta på. Idag började vi ge henne 10ml Neocate 5 ggr och igår fick hon 5ml vatten 5 ggr. Får hoppas att magen sätter igång nu. Sen i torsdags har hon fått näringsdropp igen TPN.

2 kommentarer:

tweedy sa...

Vad skönt att allt gick bra! Håller tummarna för att det ska komma bajs snart!

Malin sa...

Fyy vad ni får vara med om mycket, blir arg över att livet känns så orättvist.
Hoppas ni har det bra under omständigheterna, tänbker på er lite då å då, å eftersom mitt FL konto bara dog så blev det en blogg istället, så kul att jag kan kika in hos dig igen nu!
0==========KRAM==========0
Malin