söndag 19 augusti 2007

Första Veckan på cytostatika

Mån 12 mar 20:39
av Billan27 @ 20:39

På måndagen vart det först hörseltest vid 13 tiden för att se hur S hör nu eftersom cytostatikan kan påverka hennes hörsel. Hon hör nu som hon ska det var inga problem med hörseln.
Sen bar det av till sjukhuset till barncancercentrum. Droppet med den första cytostatikan sattes in vid halv 6 på kvällen och den andra vid halv tolv. Även en stor påse sockervatten sattes in.
Nu ska hon få ha dessa 3 slangar hängande ifrån sig i 96 timmar.

Dag 2 började bra men efter lunch kom första kräkningarna sen igen efter middagen. Hon fick koritson som skulle hjälpa till att stoppa illamåendet. Sen gick det bra och inga mer kräkningar. Man springer efter henne med droppställningen hela tiden ingen lugn stund.
Skönt att hon har hittat en liten kompis som är nästan lika gammal. De har jätte skoj med varandra och hon har även en storasyster som är skoj att leka med tycker S.
Idag ska hon även få cytostatika i dosan i huvudet. Hon får först lugnande och hon börjar skratta och allt är jätte skoj. Det går bra att dra ut hjärnvätska och sen in med medicin och sen tillbaka med hjärnvätska. Detta ska göras varje dag vi är här inne. Vi behöver verkligen vara med båda två för S ligger/sitter i sambons knä. Jag visar böcker m.m. för att få henne att tänka på annat.

Dag 3. Aptiten är borta S vill inte äta alls och vi får vara glad över det lilla hon får i sig. Men hon är pigg och glad. Leker för fullt med sin nya kompis. Ibland blir hon ledsen när vi säger till henne att stanna eftersom vi inte hinner med med alla slangar m.m. Jag tycker det är jobbigt att hela tiden följa efter henne med dessa slangar. Men vi har inget val.
Hon kissar massor eftersom hon får så mycket sockervatten. När vi byter blöjor måste vi ha handskar på oss och lägga blöjan i en plastpåse och knyta ihop på en gång. Cytostatikan kommer ut denna vägen därför gör måste man göra så här.

Dag 4. Allt flyter på men jag är trött på att vara på sjukhuset. vi går runt runt i korridoren och det är såååååå tråkigt. S tycker det är tråkigt också och tittar mer på DVD. Vi har med 3 olika barnfilmer och hon älskar Nalle i det blå huset, och Elias. Men hon är tröttare än vanligt också och tycker det är mysigt att ligga i sängen och kika på tv.
Var tar en sväng ner till lekterapin och leker där. Det tycker S är skoj att leka med lite andra saker. Vi är inne i musikrummet och spelar på trummorna och klär ut oss

Dag 5. Nu är det bara 1 dag kvar här. S mår bra det ända som inte är bra är att hon hostar mycket på nätterna. Jag sover inte speciellt bra här på sjukhuset eftersom S hostar och vänder och vrider på sig så hon får slangarna runt sig. Sen kommer personal in då och då så jag vaknar.
Idag har vi besök av S farfar och sen kom 2 kompisar till mig med middag lasagne och efterätt kladdkaka med grädde Härligt att man har så snälla kompisar för detta är ju verkligen vad man behöver.

Dag 6. I natt hade S fått slangarna 2 varv runt halsen som tur vaknade sambon av att S lät konstigt och fick såg hur det låg till. Jag vart helt hysterisk när han berättade detta för vi undrade om detta från början men det lät på de som jobbar där att det inte händer. Men nu lär jag aldrig kunna sova något på sjukhuset efter detta.
Det är sista dagen på sjukhuset för denna ggn och det känns så himla härligt när det kopplar bort sockervattnet som har gått själv nu i 24 timmar för att rensa ut i kroppen. S blev fri och vi behövde inte springa efter henne. Men hon tyckte det kändes konstigt att vi satt stilla så hon vände sig om och tittade på oss precis som kom då.

Imorgon tisdag ska vi in för provtagning de vill se hur S blodvärden är.

Inga kommentarer: